CAT/ ES / EN / FR / DE
Sistemes d'accessibilitat per transport públic
portes neumàtiques i elèctriques, rampes i plataformes d'accés. Portes PSD

Historia


L'any 1953, es constitueix a Manresa (Barcelona) l'empresa Salvador Alapont Masats, dedicada a la reparació de vehicles en general.

La família materna d'en Salvador es dedicava al transport de viatgers des de l'any 1920.
En el taller de Manresa s'inicia la fabricació de cilindres pneumàtics, vàlvules i equips en general per a la creixent indústria carrossera.

L'any 1967, es constitueix S.A. Masats. Al principi només es tractava d'una empresa de transport de viatgers, ja que els equips es fabricaven a la societat Salvador Alapont Masats, sota la marca Alapont®.

 
L'any 1974, es construeix un primer edifici de 1.000 m² a Sant Salvador de Guardiola i, desprès de successives ampliacions, s'arriba als aproximadament 14.626 m² actuals.

L'any 1979, s'unifiquen les activitats de transport i de fabricació d'equips, en la societat S.A. Masats.

L'any 1988, s'arriba a un acord societari amb l'empresa alemanya Gebr. Bode GmbH & Co. Aquesta empresa entra a l'accionariat de S.A. Masats, que continua dedicant-se a la fabricació d'equips elèctrics i pneumàtics, i es crea una nova societat amb capital compartit, anomenada Bode Masats S.A., dedicada a la fabricació de portes d'alumini per al sector autobus i ferroviari.

L'any 1995, es desenvolupa una nova línia d'equips elèctrics dissenyats específicament per a l'accionament de portes, que va significar un important salt tecnològic en els sistemes emprats fins llavors aquell moment.

A partir de l'any 1996 Masats obté la certificació ISO 9001 a través de l'organisme TÜV Product Service GmbH.

L'any 1999 s'inicia la fabricació de rampes automàtiques d'accés de PMR a vehicles urbans, amb disseny propi. D'aquesta manera, Masats es converteix llavors en proveïdor de sistemes complerts d'accessibilitat a vehicles.

L'any 2001 s'unifiquen tots els departaments administratius i tècnics en un nou edifici d'oficines que, el qual contribueix a aconseguir més una major coordinació i eficiència.

L'any 2002 s'incorpora com a accionista majoritari de Masats, el carrosser Irizar S. Coop., que es tradueix en una major obertura als mercats internacionals, mitjançant una innovadora metodologia, basada en el treball en equip.

El setembre de l'any 2003 es fusionen les dues societats, S.A. Masats i Bode Masats S.A., en la nova Masats S.A., que es converteix així en el segon fabricant europeu de sistemes de portes.

Aquest mateix any, Gebr. Bode GmbH & Co. es desvincula de Masats com a accionista.

El 2004, Masats incorpora la porta corredissa elèctrica, de disseny compacte, i gran rapidesa de moviment.

El 2007, Masats obté la certificació ISO 14001, a través de l’organisme TÜV Product Service GmbH.

El 2008 després d'algunes col·laboracions esporàdiques en el sector ferrocarril, Masats pren la decisió estratègica de desenvolupar una gama de productes específics per aquest sector.

L'any 2013 es va crear als Estats Units Masats LLC, una filial productiva situada a l'estat de Geòrgia per atendre els clients nord-americans.

En la actualitat Masats exporta un 47% de la seva producció a més de 30 països. La seva plantilla està formada per unes 300 persones.

Veure més informació del grup a https://www.grupoirizar.com/